Je maakt het mee in Amerika!

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

26 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Baltimore

Zo na even een hele tijd geen berichtje heb ik nu weer eventje tijd om een leuk berichtje achter te laten!
Had het er toevallig gisteren met mijn moeder over.. Er gebeurt zoveel dat je eigenlijk elke dag wel een berichtje kan schrijven!

Even in het kort wat ik allemaal wil vertellen: We zijn natuurlijk naar de wedstrijd van the oriols geweest, We zijn met Joost, Steef, JW en ik naar NY geweest, heb zelf 11 dagen achter elkaar gewerkt, collega's die zomaar terug naar huis gaan omdat ze homesick zijn, Halloween, ow wacht ik zou dit stukje kort houden he?

The oriols..
We zijn 28 september.. (jaaa ik weet het een hele tijd geleden al)
Naar de wedstrijd geweest Oriols VS NY Yankees! Basebal wedstrijd voor de leken onder ons. We waren helemaal gelukkig toen we die kaartjes kregen want zon wedstrijd moet je meemaken Het stadion was een happening zelf.. Groot, Veel mensen en een herkenbaar baseball veld! Erg leuk hier zijn ook foto's van..
Alleen de wedstrijd gaat zo verschrikkelijk langzaam, en worden zo weinig ballen geraakt dat wij ons niet voor konde stellen dat je hier echt 3 uur naar kan kijken! Dus zijn we na anderhalf uur stilletjes vertrokken! Maar misschien kwam dat ook omdat we omringd waren door Yankees fans en die op dat moment even aan het winnen waren!!

New York met Joost, Steef en JW
Een week na mijn eerste bezoek aan NY zijn we nu met een groepje gegaan. JW was overgekomen vanuit nederland en die wilde NY ook wel zien! Zoals gezegd gegaan en we hadden een auto gehuurd waarmee we dan mooi vroeg konden vertrekken zodat we een lange dag hadden in NY. Daar begon het al mee, we hadden afgesproken om vroeg te gaan rijden, maar helaas werkte de garage niet mee endie was pas om 8.30 open! Dus hebben we zoizo moeten wachten tot die tijd! Lupe een collega van Steef zou ook meegaan maar die werd het te laat en wilde graag slapen dus die ging helaas niet mee! Maar omdat stephanie en ik het niet helemaal geloofde dat zo'n garage dichtzat zijn we nog een x gaan kijken en Joost riep nog wat maar dat hoorde we niet en zijn maar doorgelopen.. Achteraf bleek dat joost riep of we een sleutel bij ons hadden.. Nee dus... Volgende probleem we hadden onszelf buiten gesloten. Amerika is amerika niet als er toevallig een inbreker langskomt lopen en ons wel even wil helpen want hij wilde zijn bus pakken naar chicago en had daar geld voor nodig. Wij zo goed als we zijn hadden dat geaccepteerd en zo kwamen we weer binnen.. Meneer zn geld en nu opzouten!! En gelukkig deed die dat! Waardoor wij naar NY konden vertrekken! Na 4 uur rijden (joost reed) zijn we aangekomen in NY! Natuurlijk een hoop ge-WOW! Want als je aankomt rijden vanuit de brug heb je echt een geweldig uitzicht van NY! We hebben de auto na even omrijden ergens neer kunnen zetten! Een supergave garage! (zie foto!) en zijn daarna verder te voet NY in gegaan! Omdat ik vorige keer Uptown had gezien leek het me wel leuk om nu Downtown te zien! We hebben een buskaart gekocht en zijn zo NY gaan bezoeken. Ground Zero.. Je voelt echt de spanning en een bepaalde sfeer heersen! (Ook wederom foto's) We hebben Central park, empire state building( van buiten) skyline van NY, miss liberty, Fift ave. Kortom een druk dagje!! We hebben uiteindelijk gegeten bij The marquis, (marriot hotel) met uitzicht op NY een draaiend restaurant! Super mooi uitzicht by night! Op Times Square! (Foto's!) Wederom een geslaagde dag in NY!! Wanneer de volgende x is? Ik denk met mijn moederlief en Broertje!!!:D

11 Dagen gewerkt...
Normaal ben ik altijd blij als ik 5 dagen mag werken!! Maar nu was het erg druk en Donna en ik stonden er een beetje alleen voor! Kunnen we goed aan dus dat deden we ook! Want onze collega Stephen, was homesick en smste mij dat die naar huis ging en of ik dus voor hem wilde werken! Tuurlijk geen probleem.. Maar daarop volgde dus ook dat we iets meer en harder moesten werken om zo stephen zn plaats in te vullen! Is prima gelukt en er is weer een Award binnen gekomen!! nog maar 22 en dan kan ik een tegoed bon winnen van Bestbuy!! Dus blijf me best doen natuurlijk
Na die elf dagen was ik blij dat die wekker eens niet om 4.30 ging! alleen uitslapen is er ook niet meer bij! als ik probeer uit te slapen,krijg ik koppijn en lijkt het net of ik ziek ben! Dus dan wordt het inplaats van 5.00 nu 8.30 en dan eruit!! haha scheelt al heel veel hoor!

Halloween!! Nog eventjes en het is zover! The happening Halloween!! Erg leuk hoe iedereen zich helemaal klaar maakt ervoor!! Ik moet zeggen het lijkt een beetje op Carnaval! Iedereen erg enthousiast en vraagt ook steeds of je al weet wat je aan doet met halloween etc.. Ook zijn er blijkbaar feesten op fellspoint, Planet nouja overal!! dus we zullen dat ook eens gaan bekijken!!

Nu weer eventjes een Hotelverhaaltje want daar ben ik natuurlijk ook voor he!

Gisteren stond ik in de Roomservice met Daming en Donna (ik heb volgens mij nog niet verteld over die 2 of wel?) Maar iedergeval het was een rustige ochtend en we hadden maar 9 pre-orders Of terwijl Piece of cake! Na een order weggebracht te hebben wilde ik de lift terug pakken... Deed het niet.. Mocht ik van de 29st verdieping naar de 4e verdieping lopen!! Want blijkbaar was er iets gebeurt in het hotel waardoor de liften niet gebruikt mochten worden! En om nou op de 29st verdieping te blijven staan is ook zoiets!! Dus heb ik maar even een spurtje naar beneden gemaakt! ( we zouden die dag niet naar de sportschool gaan dus kon het zo)
Toen bleek dat er een pijp gebroken was op de 2e verdieping en waardoor heel de sales afdeling onder de stoom zat!

Gelukkig later werkte de liften weer en kon ik mooi weer me andere orders brengen! Maar in de lift terug stapte een man van de engenering (goeie spelling!?! is weg!!) met 2 grote machines waarmee hij dus naar de 2e verdieping ging! Eenmaal toen de deuren open gingen op de 2e verdieping zag ik met mijn eigen ogen dat het helemaal dicht zat met stoom!! Ik had een titanic gevoel! (remember dat de lift jongen riep: Ik ga niet meer naar beneden te gevaarlijk!! Zoek het maar uit! )
Dat gevoel had ik!! Weg daar!! Ookal was het alleenmaar stoom!! Ik zag me haar alweer opspringen!!! (krul!!)

Omdat het zo'n gedoe was deed op een gegeven moment het licht het ook niet meer!! Iedereen natuurlijk meteen roepen, oeee Halloweeen etc.. Altijd leuk om mee te maken!! de liften werkte weer alleen van de gasten dus daar mochten we voor deze keer gebruik van maken!! Om een wat langer verhaal kort te maken! Water was afgesloten en wij mochten roomservice gasten extra water brengen mochten ze dat willen! En de rest van de gasten had standaard 2 flesjes voor de deur staan!
Drama voor het hotel!!

S'avonds na het werken lekker gerelaxed op de bank met steef en joost zat achter de computer! Wordt er op de deur geklopt! Staat toch die inbreker van NY weer op de stoep... Geloof je niet!
Of wij geld hadden!! Uhh NEE wat denk je zelf! maar we hebben altijd een potje mini geld dus dacht joost geef ik hem dat maar dan gaat die misschien weg!
Zo gezegd zo gedaan.. staat die creep half in de 1e woonkamer!! Roept joost gelukkig flikker eens gauw op naar buiten anders bel ik de politie! en gelukkig ging die brutale aap snel weg! (met 20 cent aan kleingeld) dachten we....
Ik was me telefoon op een gegeven moment kwijt! Degene die mij kennen zeggen nu: Ja so? is dat nieuws? Nee normaal gesproken niet nee maar ik kon zweren dat ik hem bij het raam had gelegd want zoals waarschijnlijk een aantal van jullie weten hebben wij een slecht bereik in huis en bij het raam heb je nog enigszins bereik! Maar die vlegel heeft dus die telefoon gezien en meegepakt toen joost zich omdraaide!! geen wonder dat die meteen vertrok!

Ja ik weet het (voor dat alle reacties komen) STOM STOM STOM! maar zo leren we er wel weer wat van!! Op straat negeren we al die Idioten al die wat vragen.. Maar het blijft toch allemaal wennen!!
Ondertussen hebben we de buurt nog uitgezocht of we hem nog tegen kwamen maar die is natuurlijk gevlogen! En de politie bellen had geen zin want die maken een rapportje en gooien je op de stapel.. (1 van 1.000.000) Met mijn telefoonnummer is niets aan de hand want die hebben we meteen geblokkeerd en een nieuw simmetje gekregen! Zelfde nummer!!

Zo zit ik dan lekker op me bedje, met een miezerige dag voor me! Het weer is omgeslagen en het lijkt even alsof we weer in Nederland zijn! Miezerig weer en koud!! (voor ons koud) 18 graden of zo!!

Hoop dat jullie weer hebben genoten van deze verhalen! en tot de volgende verhalen!!

Liefs Iris

• 26 Oktober 2007 - 14:26

Je Moeder:

een cadeau voor je verjaardag zoeken is zo geen probleem, alleen zul je het zelf moeten kopen want de post stuurt zelfs de poes niet, giro werkt wel efficient. Verder spannende verhalen en van die inbreker daar was ik al bang voor dus Be Aware of the Dog. Misschien zo'n bordje ophangen, Burgler get lost we Call the Police. Bridget Jones Diary is er niks bij , jij kunt echt een boek schrijven.
    Kus van je moeder

• 26 Oktober 2007 - 18:18

Ineke:

Hee Iris,
    Wat een leuke tijd heb jij zeg. Ik vind het tof om te lezen dat je er zo van geniet. Blijf lekker genieten en ik volg je verhalen op de voet. liefs
    Ineke Visschers
    enne take care, wat een engerd die inbreker

• 26 Oktober 2007 - 18:30

Es:

Hey mop!

Jij maakt wat mee..!! Klinkt allemaal super, behalve die inbreker natuurlijk..!
    Ik blijf hettrouw volgen!! ;)
    Liefs and take care..!

• 30 Oktober 2007 - 08:37

Richard Jonkers:

Hoi Iris, Je hebt het dus wel fgoed naar je zin in de states. Leuk om op de hoogte gehouden te worden.
    Geniet ervan de komende maanden. Het is zo weer om.