Long time no see!

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

17 September 2007 | Verenigde Staten, Baltimore

Hier weer even een verhaaltje.

Het werken wordt steeds leuker, en tips worden ook beter!! Beetje vreemd want bent toch altijd vriendelijk?..? Niet dan?
Ook vroegen wij ons af hoe ons engels verbeterd zou zijn de afgelopen maand maar volgens insiders (collega's) klinken we toch netjes engels! Ik heb af en toe het idee alsof ik uit londen kom, sommige woorden die ik gebruik, maargoed het verstaan van collega's is steeds makkelijker, eigenlijk versta je alles wel!! Maar zoals elk land heb je accenten en een klein voorbeeldje zoals ASK ("vragen" voor de niet engels sprekende mensen) maar dat spreken ze uit als X dus heel vaak denk ik waar hebben ze het nu weer over maar dan vragen ze gewoon even of ik iemand wat wil vragen etc! Zulke kleine dingetjes maar dat blijf je leren natuurlijk!!

Heb erg leuk contact met mijn collegatje Pieter uit indonesie! Hij moet eind van deze maand terug naar Jakarta, maar wil eigenlijk niet want daar zijn allemaal oorlogen en gevechten gaande. Toen hij 18 maanden geleden hier heen wilde komen was hij net hersteld van een brandwond (handen en armen) en eigenlijk is hij heel erg bang om terug te gaan, en nog meer mee te maken! Dit soort verhalen raken je toch wel heel erg, en dan besef je opeens weer hoe goed wij het hebben in nederland! En dus hoe jammer ik het ga vinden dat die weg gaat eind deze maand! Hij wilde ook graag een vriendin, vertelde hij mij, en aangezien ik daar in kan helpen, gaan we woensdag even de kroeg in en een leuke vriendin voor hem zoeken!!

Stephanie werkt nu op de Congierge Desk.
Daar komen alle gasten informatie halen, mochten ze dat willen. Over de meest uitgebreide vragen die ze maar bedenken!
Ze werd daar neergezet na 1 dag training. Gasten vragen eigenlijk alles over baltimore, alle ins en outs! Dus zoals je kan begrijpen is het beetje raar om een outsider op die desk te zetten, maar zoals steef is, heeft ze direct allemaal sheets gemaakt en probeert ze zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor ze begint. En nu ze al een paar dagen daar heeft gestaan heeft ze erg gewoon erg veel LOL in!

Als ze iets niet weet, vraagt ze het aan de Bellman!! Dit zijn super aardige mensen, die altijd willen helpen! Eentje daarvan James, Oudere man helpt ons altijd en is een charmeur!!Hij zou ons wel eens meenemen naar Mo's food. Een sjiek visrestaurant dus ben benieuwd of hij dat dan ook echt doet! We zouden dan met alle Bellmannen gaan en dan steef en ik. Zo werken er allemaal hele lieve mensen die ons gewoon thuis laten voelen!

We hebben stevie wonder gezien!! Hij trad op naast het hotel op Pier 6! ( je heb hier verschillende pieren)
Hij zou optreden had stephanie ontdekt en toen hadden wij bedacht wel eventjes te gaan kijken!! Niet dat hij ons kan zien maar toch... (flauw)
Naast tussen het concert en het hotel zit een riviertje en daar is een boulevard waar het gisteren beladen zat met fans van Stevie! Het was erg koud want er stond een behoorlijke wind.. Lekkere wwwarme koffie!! Erg leuk concert en gezellig! Op een gegeven moment toch maar naar huis gegaan want vanochtend was het natuurlijk weer vroeg! 4.45 ging de wekker! Vandaag was het goed druk bij de roomservice! Heb veel bonnen kunnen lopen!! 100 dollar tip op mn paycheck! dus ben weer gelukkig met zulke dagen!!

Ik ga nog even genieten van het weer hier! Het is s'avonds dus iets koeler hier! 15 graden ofzo maar overdag is het nog steeds mooi weer! Kijken hoelang we dit vol kunnen houden!!

Zit weer een foto bij dit verhaal, 1 is van het uitzicht dat wij hadden op de pier Dit is de tent die nu alle concerten verzorgd.
en de andere is van steef en mij die in een gekke bui waren

Liefs tot de volgende x

• 17 September 2007 - 21:12

Es:

Yes I'm the first!!

Leuk om alles te blijven lezen! hoe is het met de chocolade en de muis??
    Liefs

• 18 September 2007 - 01:14

Joyce:

heyhey iertje! wat klinkt het allemaal super leuk wat je daar meemaakt! wat schattig van je dat je hem gaat helpen aan een vriendin hihi!
    over mijn leven hier in nederlands is niks spectaculairs te melden haha.jou verhalen zijn vele malen leuker! nou meis tot spreeks! dikke xxx joyce

• 18 September 2007 - 09:03

Claudia:

Hey lieve ier,
    Na mijn sms toch snel op internet gegaan om je site weer te lezen. Wat fijn dat je je zo thuis begint te voelen, al hoop ik wel dat je weer terug komt! Hier gaat alles verder op rolletjes;-) hoop je snel x op skyp te spreken!
    Dikke kusjes ook groetjes aan joost en steef!

• 20 September 2007 - 22:01

Iris-breda:

Hoi Iris,

Door Ilona lees ik jouw site nu ook en geniet er enorm van. Das heel iets anders als broodjes bij de VenD maken toch. Waarom geef je Pieter niet het adres van Ilona in Garut. Volg je haar nog die maakt ook het nodige mee daar. Een jaar in Baltimore lijkt mij een peuleschil in vergelijking met een nacht met een muis in dezelfde kamer jakkie. Maar keep up the good work en schrijf maar gauw weer zo'n leuk verhaal,
    doei

• 03 November 2007 - 16:22

Suus, Je Nichie:

Zo, ik heb je website ' ontdekt' (duurde eff maar goed). Leuk om je verhalen en foto's te lezen/zien. Fijn dat je leuke contacten heb met de mensen daar. Wat een maf Haloweenfeest, lachen lijktme, lijkt me super om mee temaken. Hier hou ik het eff bij, veel plezier verder, groetjes en liefs